Běhání pro veřejnost v Holešově začalo úspěšně

13.04.2014 21:16

 

Holešovský zámecký park a nádherná přilehlá obora skýtají vynikající možnosti pro aktivní relaxaci. I z tohoto důvodu se ve čtvrtek 3. dubna v podvečer sešlo 18 sportovních nadšenců, kteří se pod záštitou Atletiky Holešov a Každý může pomáhat – dvou místních spolků – přišli společně proběhnout a třeba i založit tradici veřejného běhání v Holešově.

 

Skupina začínajících běžců byla velmi různorodá – od 10ti letého hocha přes maminky s dětmi až po zkušené atletické trenéry – ale program byl připraven pro účastníky všech věkových i výkonnostních skupin. Po úvodním slovu, vysvětlujícím proč a jak běhat, se daly tři skupinky atletů do pohybu a každá podle svých možností absolvovala první společný trénink. Nejlepší vytrvalci uběhli více než 7 km, ale i začátečníci se nenechali zahanbit a jejich 4 km jsou pěkným úvodním výkonem. Celá skupina rovněž absolvovala strečinkové rozcvičení, komentář o základní technice běhu a potřebném vybavení pro tuto sportovní disciplínu.

 

Další společné běhání bude pokračovat každý čtvrtek od 18 hodin za každého počasí, sraz zájemců je před vchodem do zámeckého parku u zahradnictví; podle zájmu veřejnosti budou trenéři zvažovat i zvýšení četnosti běhání. Všechny informace o veřejném běhání najdete také na stránkách Atletika Holešov a Každý může pomáhat.

 

 

Přijďte si i vy zaběhat a udělat něco pro své zdraví !!!

 

Mgr. Svatava Ságnerová - občanské sdružení Každý může pomáhat

Jakub Hřib - Atletika Holešov, o.s.

 


            (foto: R. Rohál)