Bilance skupiny atletického staršího žactva z Holešova na krajském přeboru byla skvělá: 7 startujících - 7 medailí

26.04.2017 21:22

 

 
V úterý 25.4.2017 proběhlo v Uherském Hradišti úvodní 1. kolo soutěží družstev staršího žactva v atletice. Závod byl současně vypsán jako krajský přebor jednotlivců. Atletiku Holešov reprezentovala nepříliš početná, za to ale velmi silná a nakonec i úspěšná sestava čtyř žákyň a tří žáků.

 

 

Ačkoliv se jednalo o první letošní závodní starty, výsledky jasně ukázaly, že tréninková příprava, zakončená pětidenním soustředěním v Beskydech, se ubírala správným směrem. Hromada osobních rekordů je toho jasným důkazem.

 

 

Vzhledem k velikosti závodní výpravy lze bez nadsázky zisk celkem 7 medailí pro klub označit za medailové žně:
Krajským přeborníkem se v novém, výrazně vylepšeném, osobním rekordu stal na 300 metrové trati Pavel Mynařík. Ten přidal ještě stříbrnou medaili na své parádní distanci - běhu na 800 metrů. Nutno přiznat, že tento závod takticky velmi pokazil! Na druhou stranu i špatná zkušenost je k něčemu do budoucna dobrá.

 

 

Celkem 3 medaile (a k tomu další 4. místo) získala Karolína Smýkalová. V našlapané konkurenci sprinterek a dálkařek se dokázala velmi dobře prosadit - byla 3. nejrychlejší na 60 metrovém sprintu, v dálce byla ještě o příčku výše a v samotném závěru byla oporou štafety, která srdnatě šlapala na paty nejlepším a doběhla na cenném 3. místě. Zmiňovanou "bramboru" získala v silně obsazeném běhu na 150 metrů.

 

 

Svou medailovou sbírku rozšířila i Justýna Daňková, tentokrát v běhu na 300 metrů, kde byla třetí nejrychlejší. I na dalších dvou tratích, ke kterým se na krajském přeboru postavila, si dokázala vylepšit osobní rekordy a to je ten nejlepší možný vstup do celé letošní sezony.

 

 

Závodní premiéra přinesla překvapivý, ale o to sladší, medailový zisk i nováčkovi v atletickém prostředí, Lukáši Běčákovi. Ten absolvoval "vrhačský trojboj" v pořadí oštěp, koule, disk a právě v poslední disciplíně, v hodu diskem, dokázal získat vynikající 2. místo. Nejen tento výsledek, ale především úroveň pohybových dovedností, opravňuje Lukáše k vytyčení si cílů daleko vyšších než je krajská úroveň. Vždyť vrhačské disciplíny jsou víc než kterékoliv jiné o dlouhodobém zlepšování techniky a postupném, uvážlivém a rozumném nabírání tolik potřebné síly.

 

 

Jak už bylo zmíněno, na medaili poprvé dosáhla i klubová štafeta. Děvčata v pořadí Kateřina Božková - Kristýna Gabrhelová - Justýna Daňková - Karolína Smýkalová dokázala po technicky dobře zvládnutých předávkách doběhnout ve třetím nejrychlejším čase a přidala tak celkově sedmou medaili sedmičlenné holešovské výpravy.

 

 

Ocenění a poděkování za předvedené výkony si zaslouží jak všechny medailemi ověnčené výkony, tak i všechny ostatní. Sport není jen o získávání vavřínů, ale především o trpělivém a pokorném přijímání výsledků méně nablýskaných. O to více si pak sportovec získaných úspěchů dokáže vážit.

 

Jakub Hřib, trenér

 

Kompletní výsledky závodu

Výsledky závodníků Atletiky Holešov

Fotodokumentace ze závodu