První Holešovský desetiboj úspěšně za námi

29.05.2015 22:55

V pátek 29. května proběhl na hřišti u 3. ZŠ Holešov 1. ročník "Holešovského desetiboje", sportovního odpoledne pro děti a mládež, které bylo věnováno termínově se blížícímu Dni dětí. Jednalo se vůbec o první podobnou, atleticky zaměřenou, akci v Holešově pro děti a mládež, jejímž cílem ani tak nebylo přesně vyhodnotit, kdo byl nejrychlejší, skočil a hodil nejdál, ale soutěživou formou dětem nabídnout a ukázat krásu královny sportu, atletiky.

 

Akce proběhla za slunečného počasí za účasti téměř sedmi desítek aktivních účastníků a účastnic ve věku 4 až 13 let. Jak název akce napovídal, jednalo se o desetiboj, samozřejmě ne ten, v jakém vidíme v televizi závodit skutečné dospělé atletické desetibojaře. Disciplíny byly voleny tak, aby kompletně prověřily aktuální úroveň pohybových schopností a dovedností účastníků a byly přesně o tom, o čem je celá atletika - o běhání, skákání a házení. A věřte nebo ne, i ti v současné době nejlepší atleti a atletky jednou tak nějak začínali...

 

Poděkování patří všem, kteří jakýmkoliv způsobem 1. ročník Holešovského desetiboje podpořili a to jak fiunančně, poskytnutím drobností a cen pro účastníky a také personálně, zajištěním jednotlivých stanovišť. Bez ochoty a pomoci všech těchto pomocníků a dobrovolníků by akce nikdy nemohla proběhnout.

 

Pevně věřím, že tímto prvotním pokusem můžeme v Holešově vytvořit tradici příjemných sportovních akcí pro naše mladé sportovní naděje.

 

Jakub Hřib

 

 

Výsledky: Holešovský desetiboj - celkové výsledky.pdf (42281)

 

Foto: https://polida.rajce.idnes.cz/Holesovsky_desetiboj_2015/ (Moc děkujeme paní Lidce Polišenské!!! :-) )