Holešovští atleti byli nejúspěšnější výpravou na Zlínském ledovci.

29.11.2015 23:12
 
V neděli 29.11.2015 se uskutečnila na zlínském lyžařském svahu premiéra běžeckého závodu "Zlínský ledovec". Vyrazila na něj velmi početná, téměř dvě desítky čítající, výprava Atletiky Holešov.
 
Na podmínky našeho regionu se jednalo o velmi náročný závod sestávající z náročných prudkých výběhů do lyžařského svahu, po kterých následovaly stejně prudké, a na rozbahněném podkladu technicky náročné seběhy.
 
Závody měly z mého pohledu jedinou kaňku na kráse, a to lépe zvládnutou organizaci. Tím však nemíním pořadatele nikterak kritizovat. Sám tvrdím, že kdo nic neudělá, ten nic nezkazí... Za špatně zvládnutou součást organizace považuji mj. nezpracované výsledky, kvůli čemuž vlastně nevíme, jak konkrétně si ve svých kategorích naši svěřenci vedli.
 
Dále proto uvádím pouze ty, u kterých vím, že se umístili na příčkách nejvyšších. Výkony všech dalších však nijak nepřehlížím. Osobně si velmi vážím všech výkonů, které mladí běžci a běžkyně z Holešova předvedli.
 
Mezi nejmladšími hochy si pro cenné 2. místo doběhl Dominik Kupka. V nejmladší kategorii chlapců a děvčat dále závodili Denis Kupka, Jaroslav Zimčík a Lucie a Adam Petrželovi.
 
V následující kategorii přípravkářů jsme také dosáhli na medailové umístění- 2. místo získal Štěpán Daněk. V této kategorii běželi v našich barvách ještě Emílie Zapletalová a Tomáš Zimčík
 
 
Mezi nejstaršími přípravkáři se mezi děvčaty prosadila na 1. místě Michaela Petrželová a na 2. místě Kateřina Kopečná. U hochů, právě kvůli nedodaným výsledkům, přesné umístění našich běžců, neznám. Za předvedené výkony v každém případě patří velký díky Danielu Kupkovi, Aleši Karolovi, Štěpánu Pouzarovi, Petru Gregušovi a Davidu Hanslíkovi.
 
 
Doslova medailové hody jsme s postupujícím programem zažili v kategoriích žactva: mezi mladšími žáky si pro 3. místo doběhl David Hanslík, ve starších žácích nenašel přemožitele nováček v našich barvách a běžec s vynikající perspektivou, Pavel Mynařík, stejně jako Justýna Daňková, která ovládla starší žákyně. Ve stejné kategorii si velmi dobře vedla ještě Anna Gragušová.
Prvenství mezi dorostenkami v úplném závěru přidala Veronika Klapilová. Velká škoda byla, že Verča běžela úplně sama, což pro všechna děvčata v našem okolí není nejlepší vizitka...
 
 
Kompletní fotodokumentace závodu: https://atletikaholesov.rajce.idnes.cz/Zavody_Zlin_29.11.2015/
 
 
V závěru nemůžu nepřipomenout základní myšlenku, se kterou své svěřence trénuji - "Není důležité vyhrát, důležité je předvést to nejlepší, na co v současné době mám, těm, kteří jsou lepší, to sportovně přát a tréninkovou pílí usilovat o to, abych byl jednou stejně dobrý."
 
 
Díky všem, dětem i jejich rodičům a na dalších běžeckých závodech naviděnou :-)
Jakub Hřib