Holešovští atleti zahájili dráhovou sezonu kvalitními výkony.

03.05.2016 22:49

 

V neděli 1.5.2016 vyrazila šestičlenná výprava Atletiky Holešov na své zahajovací závodní klání sezony 2016 do Přerova, kde se konaly tradiční prvomájové závody. Výkony všech zúčastněných atletů a atletek ukázaly, že úsilí vynaložené do dlouhé zimní přípravy přináší spoustu zajímavých výkonů.
Celá šestka v holešovských barvách nastoupila k běhu na 60 metrů. Nejkvalitnější výkon mezi děvčaty předvedla Sára Vitovská, když nejkratší sprint zvládla za 8,72 s. Pod devět sekund stlačila svůj čas i Justýna Daňková - 8,90 s. Zbylým dvěma závodnicím pro tentokrát tato hranice zatím utekla, ale jsem předvědčen, že při dalších startech na něj i ony zaútočí. Veronika Klapilová předvedla výkon 9,25 s, Adéla Němčíková pak 9,38 s.

 

Mezi hochy spolu na dálku časově svedli těsný souboj Pavel Mynařík a Jiří Šůstal. Pro oba je šedesátka vyloženě rychlostním testem, své kvality mají potenciál předvést v jiných disciplínách... Pavel zaběhl čas 8,23 s, Jirka o 5 setin zaostal - 8,28 s.

 

Trojice děvčat se kromě úvodního šedesátimetrového sprintu zúčastnila dalších dvou sprinterských distancí na 100 a 200 metrů a sbíraly tak body do vypsaného sprinterského trojboje. Sára Vitovská pokračovala ve svém kvalitním představení dosaženými časy 13,86 s (100 m) a 29,66 s (200 m). Adéla Němčíková po osobáku na šedesátce přidala čas 15,14 s (100 m) a poté 32,26 s (200 m). Výkony těchto dvou starších žákyň doplnila prvním rokem dorostenka, Veronika Klapilová. Stovku absolvovala v čase 14,80 s, cílem dvojnásobné trati pak proběhla v čase 31,92 s.

 

Individuální skladbu disciplín měli další tři reprezentanti Atletiky Holešov. Jirka Šůstal, nováček v našich řadách, si vybral skok vysoký. Ačkoliv v současné době nemáme podmínky pro trénink této skokanské disciplíny, dokázal překonat laťku ve výšce 165 cm, což rozhodně, bez tréninku, není k zahození...

 

Premiéru na náročné trati 300 metrů si odbyly dvě velké naděje, "prvoročaři" ve starším žactvu, Justýna Daňková a Pavel Mynařík. Oba dva jsou typy běžců na střední tratě, ale rozvoj a testování rychlosti jsou pro ně v současné době tou nejlepší průpravou na jejich hlavní trať, 800 metrů. V náročné konkurenci, při nasazení do prvních běhů bez rozdílu kategorií, předvedli oba velmi kvalitní své základní výkony na této těžké trati - Pavel 42,11 s a Jusťa 47,29 s.

 

Všem svým svěřencům děkuji nejen za předvedené výkony, ale i za skvělou atmosféru, vzájemné přání si co nejkvalitnějších výkonů a vůbec, za den strávený s partou super lidí při aktivitě, která má rozhodně smysl! :-)
Všem nám přeji spoustu energie, odhodlání a trpělivosti do další tréninkové práce a pochopitelně útoky na vylepšování svých dosavadních maxim na dalších závodech!
Jakub Hřib, trenér

 

 

Výsledky holešovských atletů
Kompletní výsledky závodů
Fotogalerie ze závodu