Krajský přebor žactva v Uherském Hradišti

02.05.2014 22:10
 
V pondělí 28.4.2014 se atletická pětice z Holešova zúčastnila závodu, který proběhl v Uherském Hradišti. Tento závod byl vypsán jako krajský přebor mladšího a staršího žactva, zároveň se pro kategorii mladšího žactva jednalo o letošní 1. kolo soutěže družstev.
 
Holešovská sestava se skládala ze čtyř děvčat - mladší žákyně Erika Daňková, Justýna Daňková a Simona Zelená, starší žákyně Veronika Klapilová a jednoho chlapce, mladšího žáka Pavla Brázdila.
 
Pro všechny zúčastněné se jednalo o první atletickou závodní zkušenost "pod otevřeným nebem", závod na na velkém atletickém stadionu. Z toho důvodu nemohu už nyní nepoznamenat svůj ten vůbec nejpodstatnější postřeh, a to fakt, že všichni se perfektně poprali s novým prostředím! Kdo někdy sportoval, případně věnoval se přímo atletice, musí se mnou souhlasit, že právě neznalost prostředí, tolik známý "břichabol" způsobený nervozitou a nejistotou je tím, co mladého sportovce limituje vůbec nejvíc a často je příčinou toho, že na závodech člověk předvede výkon pod hranicí svých současných možností.
 
To se však netýkalo naší výpravy!
 
Všichni v kategorii mladšího žactva prožili skutečný křest ohněm, když se postavili na start závodu na 60 metrů překážek. Tato velmi náročná disciplína je skutečnou zkouškou atletické připravenosti. Holešováci se navzdory tomu, že v tréninkovém zázemí zatím nemáme odpovídající vybavení, poprali s touto zkouškou na výbornou! Všchni, mladší i starší žáci, následně startovali v nejkratším sprintu na 60 metrů, kde podali výkony na hranici svých možností a vytvořili si tak základní osobní rekordy.
 
Dle domluvy pak každý absolvoval ještě další disciplíny (skok daleký, hod krikeťákem, běh na 150 a 800 metrů). Výsledky jsou k nahlédnutí níže.
 
Jak jsem již naznačil, jako trenér jsem z vystoupení holešovského žactva na krajském přeboru potěšen, ve vybraných případech bez přehánění nadšen! Upřímně si vážím nasazení, s jakým všichni ke své jarní závodní atletické premiéře přistoupili a těším se na další účast holešovské mládeže na atletických kláních!
 
Jakub Hřib, trenér
Výsledky (28.4.2014)