Matěj Eliáš vybojoval republikové stříbro!

17.02.2020 08:49
O víkendu 15. a 16. února proběhlo v Ostravě Halové mistrovství republiky dorosteneckých a juniorských kategorií v atletice. Barvy Atletiky Holešov se podařilo jet hájit na tento mládežnický vrchol třem závodníkům. Už samotná nominace na tuto akci je při současném, stále rostoucím počtu mladých atletických nadějí napříč republikou, a také jejich vysoké výkonnosti, obrovským úspěchem!
 
 
 
V rozběhu na 400 metrů se představil Jan Sedlář. Tomu závod nevyšel úplně podle představ, ale z jednoho nepovedeného závodu určitě není třeba dělat dramatické závěry. 
V trojskoku dorostenek bojovala Denisa Peričová. Kvůli dvěma těsným přešlapům se jí nepodařilo probít do užšího finále a výkonem 11,06 metru obsadila celkové 11. místo. Přístup k tréninku těchto dvou reprezentantů klubu je však natolik příkladný, že je více než jisté, že jejich výkonnost bude i nadále stoupat. 
 
 
 
V roli největšího klubového "želízka v ohni" odjížděl na republikový šampionát běžec Matěj Eliáš. V průběhu halové sezony se svým časem na 800 metrů - 1:54,64 min katapultoval do neohrožené pozice lídra českých tabulek. Tímto neskutečným výkonem se navíc zařadil do první desítky nejlepších dorosteneckých výkonů historických tabulek v této disciplíně! Už na začátku přípravy - na podzim, však bylo naplánováno, že trénink bude směřovat k trati 1500 metrů, a tato domluva byla dodržena. (Jistota vítězství na osmistovce by byla víceméně stoprocentní...) 
Matěj se svým velice bojovným výkonem  dokázal i na delší trati 1500 metrů prosadit a obsadil výborné 2. místo! Čas 4:04,05 je navíc potvrzením jeho výborné vytrvalostní připravenosti na jemu daleko více vyhovující osmistovku, na které má v průběhu letošní sezony velice reálnou šanci nominovat se na dorostenecké Mistrovství Evropy v Itálii! 
Tak nám držte palce!
 
 
 
Závěrem chci vyjádřit těmto závodníkům obrovské osobní poděkování za jejich čas věnovaný tréninku a další velmi významnou práci pro klub. Kromě svého vlastního trénování totiž každý z nich ještě stíhá pomáhat s vedením tréninku dětí! Tito mladí lidé jsou jasným důkazem toho, že když se chce, jde stihnout i na první pohled nestíhatelné... 
Jakub Hřib, trenér