Mladší žactvo přivezlo z krajského přeboru 3 medaile - všechny zlaté!

30.04.2017 19:24
 
Ve středu 26.4.2017 se v Uherském Hradišti uskutečnilo 1. kolo krajské soutěže družstev mladšího žactva. Závod byl zároveň vypsán jako krajský přebor jednotlivců mladšího žactva. Atletiku Holešov na této akci reprezentovalo celkem 14 závodníků - z toho 10 žáků a 4 žákyně.

 

 

Ve velmi početné a kvalitní konkurenci se holešováci neztratili a dokázali "urvat" 3 medaile - všechny zlaté. Tituly krajských přeborníků získali Kateřina Spieglová ve skoku vysokém, Jan Sedlář v běhu na 60 metrů a štafeta 4 x 60 metrů žáků ve složení Adam Kubálek, Lukáš Vajda, David Kryštof a Jan Sedlář.

 

 

Ani ostatní členové výpravy nezůstali pozadu a dokázali přidat kvalitní umístění ve finálové osmičce. Kompletní výsledky závodu i podrobně rozepsané výsledky závodníků a závodnic Atletiky Holešov jsou přiloženy níže.
 Z nemedailových umístění a vůbec kvality výkonů si dovolím malinko vyzdvihnout Emu Fridrichovou. Ta absolvovala nelehkou běžeckou kombinaci 800 a 300 metrů (k tomu ještě doplňkově skok vysoký), na obou tratích dokázala vybojovat 4. místa a co považuji za ještě podstatnější, úroveň jejich výkonů a především úroveň jejich schopností a dovedností jí bez jakékoliv nadsázky otevírá velmi zajímavou závodní běžeckou perspektivu. Jsem přesvědčen, že o této, na první pohled velmi nenápadné dívce, ještě hodně a hodně uslyšíme.

 

 
Krajský přebor byl závodní premiérou v kategorii mladšího žactva pro většinu naší výpravy, pro některé závodníky to byla premiéra na atletických závodech úplná.
Velmi si cením přístupu všech, závodních nováčků i těch závody už malinko protřelých atletů, protože podmínky byly vskutku extrémní - zima, vítr a stále hrozící déšť, který nakonec, naštěstí, nepřišel. S ohledem na to, že se jednalo o první letošní závodní start na dráze, mají všichni mladší žáci a žákyně klubu našlápnuto k velmi hezkým výkonům v průběhu celé letošní sezony.
Jakub Hřib, trenér

 

Kompletní výsledky závodu

Výsledky závodníků Atletiky Holešov

Fotodokumentace ze závodu