Na krajském přeboru v Holešově byly k vidění skvělé výkony!

24.05.2020 00:00

 

Ve čtvrtek 21.5.2020 proběhl na holešovském stadionu vůbec první letošní krajský přebor v atletice. Vypsán byl v nemistrovských běžeckých disciplínách a hodu oštěpem, a to pro kategorie staršího žactva, dorostu, juniorů a dospělých.
Cestu do Holešova si našli kromě domácích závodníků atleti z Uherského Hradiště, Otrokovic, Valašského Měziříčí, Zlína a Kroměříže.
 
 
Ačkoliv pro běžecké disciplíny panovaly ne zrovna ideální podmínky - velmi silně foukalo, především výkony uherskohradišťských závodníků Tomáše Habarty a Terezy Fuskové na netradiční trati 2000 metrů (5:43 a 7:27) však ukázaly, že atleti v kraji jsou na letošní sezonu připraveni velmi dobře!
V holešovských barvách předvedla nejhodnotnější běžecký výkon Michaela Petrželová, když velmi větrnou třístovku dokázala stlačit pod 45 sekund!
 
 
I v hodu oštěpem byly k vidění skvělé výkony! Ten vůbec nejhodnodnější předvedl Marek Janás, hájící barvy atletického klubu z Uherského Hradiště (57,76 m), padesátimetrovou hranici dokázal překonat svým hodem i valašskomeziříčský Roman Brandtner (50,41 m). Ve všech kategoriích byly k vidění nové osobní rekordy - jeden z nich zaznamenala mezi dívkami nejlepší Adéla Müllerová (42,68 m).
 
 
Poděkování si zaslouží všichni závodníci Atletiky Holešov, kteří v těchto závodech ukázali, že tréninková píle v průběhu koronavirové karantény, měla smysl! Naprostá většina předvedených výkonů domácích závodníků byla novými osobními rekordy, a to je bez debat ten nejlepší vstup do závodní sezony!
 
 
KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZÁVODU
KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZE ZÁVODU