Na Mistrovství Moravy mladšího žactva zdobila holešovské atlety především bojovnost.

25.09.2016 23:13

 

V neděli 25.9.2016 se za teplého slunečného počasí v Olomouci uskutečnilo Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva v atletice. Atletiku Holešov reprezentovala trojice žáků (Jan Sedlář, Adam Kubálek a David Kryštof) a jedna žákyně (Kateřina Spieglová). Pro všechny to byl vrchol letošní sezony.

 

Předvedenými výkony na sebe nejvíce upozornil Honza Sedlář. Při své premiéře na náročném 300m sprintu dokázal obsadit slušné 10. místo, zaběhnutý čas 45,69 s je navíc velmi solidní! Honza ukázal svou bojovnost a závodního ducha, když si i ve zbylých disciplínách, ke kterým nastoupil, dokázal vylepšit své osobní rekordy. Šedesátku proběhl v čase 8,56 s, v hodu kriketovým míčkem předvedl výkon 41,70 m.
Honza svým vystoupením opakovaně ukázal svou atletickou všestrannost. Příští sezonu se v jeho podání můžeme těšit na velmi zajímavé výkony!

 

 
Adam Kubálek nastoupil k nelehkému sprinterskému trojboji v pořadí 60, 300 a 150 metrů. Mrzet ho může jedině ne úplně povedený start na šedesátce, který ho obral o kvalitnější výkon. Adam má totiž na výrazně lepší čas, než 9,59 s, který předvedl. Na dalších dvou tratích předvedl to, na co v současné době reálně má. Premiérový čas 53,71 s na náročné třístovce a 24,30 s na stopadesátce jsou dobrým odrazovým můstkem do dalšího atletického snažení.

 

 

Třetím žákovským závodníkem byl David Kryštof. David se více než se dvěma disciplinami, ve kterých závodil, pral sám se sebou a svou nervozitou. Vidět to bylo hlavně v hodu krikeťákem, kde má už hozeno ke čtyřiceti metrům. Tentokrát byl jeho nejdelší hod "pouhých" 33,70 m. V premiérovém startu na 300 m zaběhl čas 54,46 s, což byl slušný počin.

 

 

Ačkoliv výsledkově na sebe tentokrát tolik neupozornila, mé obrovské trenérské uznání a ocenění zaslouží jediná dívka, která holešovskou atletiku na těchto závodech reprezentovala - Kateřina Spieglová. Kačka se po posledních závodech (pětiboj ve Zlíně) sama rozhodla startovat v nelehké disciplině 60 metrů překážek. To, že závodník na překážkové trati v závodě upadne, není ničím vyjímečným. Dokonce se, ne nadarmo, říká: "Kdo na překážkách nespadl, není překážkář."
V tomto duchu už Kačka překážkářkou rozhodně je a hlavně ukázala, že je velká ZÁVODNICE! Po hezky rozběhlé první polovině závodu, kdy ve svém běhu průběžně vedla, měla kolizi s překážkou a ošklivě upadla na zem. Velká část závodníků v takový okamžik závod ukončí se slzami v očích. Ne ale Kačka! Postavila se a pokračovala v závodě. Dokonce začala dotahovat své soupeřky. Ale co čert nechtěl?! I poslední překážka plnila svůj účel tak, jak měla - PŘEKÁŽELA! Kačka upadla podruhé. A reakce? Zase se postavila na nohy a před nevěřícíma očima mě a dalších trenérů závod dokončila.
Tato, na první pohled možná "nicotná" příhoda je pro mě jako trenéra cenným potvrzením kvalit, které u Kačky vnímám od prvních okamžiků, kdy se objevila na tréninku - je to BOJOVNICE, která nic nikdy nevzdá! A to je pro mě cennější než jakákoliv medaile!
S odřeninami Kačka nastoupila ještě v hodu kriketovým míčkem, kde výkonem za třicet metrů atakovala své dosavadní maximum!

 

 

Mé poděkování nejen za dosažené výkony, ale hlavně celkový přístup ke svému vrcholnému závodu letošní sezony si však zaslouží celá čtyřčlenná minivýprava mladšího žactva! Z "atletických dětí" se v průběhu roku pomalu a jistě stali ATLETI!
To, co je v mých očích nejpodstatnější, už totiž zvládli: Pohyb, sport, atletiku si oblíbili, je součástí jejich života. Před všemi je pochopitelně hromada další tréninkové atletické práce, ale neohroženě našlápnuto k pěkným výkonům mají už teď...
Jakub Hřib, trenér

 

 
Celkové výsledky závodu
Výsledky holešovských závodníků
Fotogalerie ze závodu