Na premiérovém závodu Night Trail Runu bylo holešovské barvy pořádně vidět!

17.04.2016 20:41

 

V sobotu 16.4.2016 proběhl v krásném prostředí centra Kroměříže a přilehlé Podzámecké zahrady premiérový závod novinky letošního roku, Night Trail Runu. Tento seriál závodů je v našem regionu pro běžce něčím zcela novým a tento nápad, úsilí a organizaci týmu pořadatelů v čele s Vladanem Daňkem je třeba maximálně pochválit!
 
Pro účastníky byly připraveny dvě alternativy - nesoutěžní rodinný běh (dítě + rodič) na 1 kilometr, hlavní závod byl pak vyměřen na 5 kilometrů.

 

 

Rodinného běhu, byť nesoutěžně pojatého, se zúčastnil jeden z největších talentů holešovské atletiky, Štěpán Daněk. Štěpa je přesně ten typ sportovce, kterému pojem "NESOUTĚŽNÍ" nic neříká. Ač patřil rozhodně mezi nejmladší účastníky, dokázal ho na kilometrové trati porazit jen jediný soupeř, o více než 5 let starší. Štěpa je nejen talent, ale především nadšenec, který jde do všeho vždy naplno a toho si jako trenér vážím nejvíc ze všeho!

 

 
Do hlavního závodu, který startoval již za tmy, a naplňoval tak svůj originální záměr NOČNÍHO BĚHU, nastoupila Štěpánova starší sestra, Justýna Daňková, otestovat si svou výkonnost se rozhodl i trenér Jakub Hřib.

 

 

Jusťa je starší žákyní, pro kterou závod na 5 kilometrů v žádném případě není tratí, na kterou se připravuje, v rámci zpestření jarní přípravy a ověření vytrvalostních ukazatelů její výkonnosti jsme se však pro účast rozhodli. A rozhodně to nebylo rozhodnutí mylné.

 

 

Přestože den před závodem absolvovala náročný tempový trénink, což byl i záměr - zkusit, co s ní udělá únava, na jedničku potvrdila, že je na tom perfektně. Nevyblázněným a rozumně zvoleným tempem si Jusťa odbyla závodní premiéru na "pětku" ve slušném výkonu 23:04 min a stala se tak vítězkou kategorie juniorek do 19 let.

 

 

Holešovský trenér, Jakub Hřib, se rozhodl závodu z "hecu" také zúčastnit a výsledek nebyl úplně nejhorší. Pravidelným tempem, na které v současné době měl, se dopracoval k výkonu 19:58 min, což stačilo na celkové 13. místo.

 

 

Závěrem je víc než nutné ocenit organizaci celého závodu, která neměla jedinou chybu, ba co víc, servis o všechy účastníky byl víc než nadstandardní. Přátelskou atmosféru celé akce podtrhla účast českého reprezentanta v biatlonu, Michala Krčmáře.