První závody v novém školním roce

07.10.2014 22:00
 
Školní rok si sotva pomyslně protřel po prázdninách své oči, malí atleti si během prvních tréninků začali rozhýbávat svá těla a hned první říjnový čtvrtek, 2.10., vyrazili závodit do Otrokovic na tamnější již tradiční podzimní víceboje atletických přípravek.
 
Jakkoliv dlouhá reportáž z tohoto klání nedokáže dostatečně věrohodně vyjádřit atmosféru a pocit, který jsem jako trenér prožíval. Reálně je třeba přiznat, že umístění ani jednoho z holešovských atletů a atletek nepatřilo k těm předním. Na druhou stranu si velmi vážím individuálně velmi zodpovědného přístupu všech závodníků a závodnic, toho, že s úsměvem (i když i nějaká ta slza ukápla - ale zase rychle byla pryč :-) ) podali bez výjimky výkony na hranici svých současných možností a to je přesně ten okamžik a pocit, pro který mě baví ty nejmladší trénovat.
 
Ať si říká kdo chce, co chce - úsměv ve tvářích a radostný pohled dětských očí při sportu, který mám ze všech nejradši, mi nevynahradí ani bezpočet získaných vavřínů. 
 
V průběhu prvního říjnového víkendu, v sobotu 4.10., však nakonec došlo i na ty vavříny. Konkrétně se o ně v rámci běžeckých závodů ve Vsetíně postarala Míša Petrželová. Na trati o délce 700 metrů v kategorii dívek narozených v letech 2005-2006 nenašla jedinou přemožitelku a závod vyhrála!!!
 
Jakub Hřib, trenér
Výsledky z otrokovických závodů jsou zde:  Otrokovice - víceboje přípravek (2.10.2014)